DS – CS (Clean Steam generator)

DS – CS (Clean Steam generator)

D&S heeft voor de voedingsmiddelen en farmaceutische branche een Clean Steam generator ontwikkeld: de CS. Deze unit maakt  zeer schone en droge stoom die breed inzetbaar is.

Clean Steam generator DS-CS

Veilig

De stoom die bij Directe Stoom Injectie (DSI) en sterilisatie wordt gebruikt, dient zeer zuiver te zijn. In veel gevallen wordt er “normale” stoom gefilterd. De additieven die in normale stoom aanwezig zijn, kunnen niet met filtratie verwijderd worden. Onze Clean Steam unit maakt met behulp van RO/EDI-water zeer schone stoom. De stoom is veilig te injecteren in uw producten. Vanzelfsprekend voldoet de CS-unit aan de geldende PED-richtlijnen en is hij voorzien van de gebruikelijke intrinsieke beveiligingsmiddelen.

Kwaliteit

Het ultra pure water dat gebruikt wordt om clean steam te maken, heeft een zeer lage geleidbaarheid van 10 um.S/cm. Deze wordt bereikt door de geïntegreerde RO/EDI-unit.

clean steam generator proces

Bedieningsgemak

De CS is voorzien van een Siemens S7 PLC-besturing met touch panel. Op het touch panel kan het proces grafisch worden bekeken en kunnen de instelbare parameters worden aangepast. Optioneel kan het systeem worden voorzien van remote service voor servicedoeleinden.

Toepassing

De CS is o.a. toepasbaar in:

  • Zuivelindustrie
  • Bier- en frisdrankenbereiding
  • Algemene voedingsmiddelenindustrie
  • Farmacie

Documentatie

Zoekt u meer informatie? Onze verkoopadviseurs helpen u graag verder op 076-7112846 of klik op onderstaande link.

Contact US

 

 

link

 

- Realisatie website door Fanatiek Media