Alfa Laval – SRU / SX-lobbenpompen

Alfa Laval – SRU-/ SX-lobbenpompen

SRU Lobbenpomp

Door de milde pompactie met weinig afschuiving is de SRU de belangrijkste lobbenpomp voor de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie, biotechnologie en farmacie.

De Alfa Laval SRU’s zijn speciaal ontworpen voor veeleisende applicaties, met een betrouwbare prestatie en hoge energie-efficiëntie. Ze zijn de juiste keuze voor toepassingen waarbij hygiëne, lage afschuiving en lage pulsatie van belang zijn. Deze door de EHEDG goedgekeurde pomp kan zowel ge-CIP-t als gesteriliseerd worden en wordt op aanvraag geleverd met de gewenste validatierapporten.

Voor toepassingen die een nog hogere graad van hygiëne en/of reiniging behoeven, heeft Alfa Laval de SX-lobbenpomp ontwikkeld.

Prestaties en minimalisering van contaminatie

De SRU-lobbenpompen zijn enerzijds ontworpen om een maximale prestatie te kunnen leveren en anderzijds om het risico van contaminatie te minimaliseren. Om dit te bereiken is de SRU voorzien van een drainbare pompkop, een afwerking met ultra clean materiaal en een pompdeksel dat op basis van een vaste voorspanning gemonteerd is.

Waarborging van uw productkwaliteit

Door de vloeistofdynamica te begrijpen, zijn we in staat uw product te verpompen met een hoge efficienty, lage afschuiving, lage pulsatie en een laag geluidsniveau. Alfa Laval maakt voor het ontwerp van zijn pompen gebruik van CFD (Computer Fluid Dynamics).

Grote flexibiliteit en toepassingsgebied

Het modulaire ontwerp van de SRU zorgt ervoor dat deze exact aan te passen is aan uw specifieke eisen. Om aan de verschillende procescondities te voldoen, is de SRU voorzien van een externe asafdichting welke verkrijgbaar is in diverse materialen en uitvoeringen. Hierdoor kunnen we altijd de juiste keuze maken voor elke specifieke toepassing. De SRU kan optioneel uitgevoerd worden met Hyclean seal.

Naast de brede range aan uitvoeringen en capaciteiten, beschikbaar in zowel horizontale als verticale uitvoering, heeft de SRU een breed optiepakket. Deze opties omvatten onder meer: verwarmd pomphuis, interne overdrukbeveiliging en een rechthoekige inlaat voor viskeuze vloeistoffen.

Robuust ontwerp

De SRU is voorzien van een robuuste tandwielkast met heavy duty assen, voorzien van een goede lagering en askoppelingen. Deze zorgen voor een betrouwbaar ontwerp en verlagen de onderhoudskosten.

Uitvoeringen

De SRU-pompen zijn beschikbaar in: 12 verschillende pomphuizen, capaciteiten tot 106 m3/h, drukken tot 20 bar, temperaturen tot 200°C en inlaten van 25 tot 150mm.

SX Lobbenpomp

Certificeringen en standaarden

De SRU-lobbenpompen voldoen aan de volgende certificeringen en standaarden:

  • EHEDG
  • 3-A
  • 3.1
  • FDA hygenic standards
  • ATEX approval

Documentatie

Kunnen we u verder helpen? We zijn bereikbaar op 076-7112846 of via onderstaande link.

Contact US


 

 

 

 

- Realisatie website door Fanatiek Media