Wilt u een hoger rendement uit uw proces?

Datum: 26/05/15

Hoger rendement

De doelstellingen binnen productie bedrijven komen steeds hoger te liggen, de marges staan steeds verder onder druk. Tevens  Hoeveel goed product gooit u op een jaar weg? Uit onderzoek blijkt dat bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie tussen de 2 en 5% goed product naar riool spoelen. De reden hierachter is dat transportleidingen vaak niet volledig gedraind kunnen worden. Hierdoor blijft er kostbaar product achter. Het is belangrijk dat het leidingsysteem goed ontworpen wordt om dit te minimaliseren. Vaak is de afstand onvermijdelijk, dan is pigging een optie. Het voordeel van pigging is dat er geen vermenging plaatsvindt en uw productkwaliteit gewaarborgd blijft.

Pigging system with pig

Wat is Pigging?

Pigging is het leegdrukken van uw leidingsysteem met een zgn. pig. De pig is een kunststof stop die door de leiding wordt getransporteerd. De pig wordt met behulp van water veruit gedrukt en duwt op deze wijze het product vooruit. Hierdoor wordt de leiding volledig leeggedrukt.

Wat zijn de voordelen van pigging?

  • Meer rendement
  • Minder afval
  • Kortere CIP reiniging mogelijk

Pigging en CIP reiniging

D&S heeft een CIP-able automatisch pigging systeem ontworpen, DS-PS. Dit pigging systeem kan volledig CIP gereinigd worden en is volledig hygiënisch. De pig is ten allen tijde in het proces aanwezig en hoeft niet verwijderd te worden. De DS-PS is voorzien van lekindicatoren die lekkages tijdig zichtbaar maken.

 Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten of pigging en weten of voor u pigging interessant is, neem dan vrijblijvend contact met ons op 076-7112842 of klik op onderstaande link.

Contact US

Meer informatie over pigging:

 

 

 

- Realisatie website door Fanatiek Media